PassionforWine PassionforWine

Meer weten over wijn?
Boek een wijnproeverij!


Mail naar info@passionforwine.nl voor meer informatie.

Recepten

Gazpacho van peer met wijnazijn en px sherry 

Ingrediënten voor 4 personen
5 rijpe handperen zoals doyenne du comice of conference, geschild en in blokjes
1 el citroensap
2 dl groene olijfolie
1 dl wijnazijn
1 dl PX sherry
fleur de sel

Bereiden
Doe de blokjes peer met het citroensap en de olijfolie in een hoge kom en mix met de staafmixer tot een fijne soep. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Laat de soep goed koud worden in de koelkast. Kook de wijnazijn met de sherry in een steelpannetje tot de helft in tot een lichte siroop. Serveer de gekoelde soep in kopjes en druppel er de siroop en wat extra groene olijfolie in en bestrooi met fleur de sel. 



Lasagne van romige vis, rivierkreeftjes en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
Bereiden: 30 min
 
Ingredienten
125 ml slagroom
125 ml creme fraiche
2 tl tuinkruiden bouillonpoeder (strooibaar)
2 el mosterd
500 gr kabeljauwfilet
100 gr gerookte zalm (gesnipperd)
2 el olijfolie
1 courget (grof geraspt)
½ el verse dille
lasagnebladen
125 gr rivierkreeftjes
 
Bereiden
Verhit al roerend de slagroom en de creme fraiche in een pan. Roer er de tuinkruidenbouillon doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Schep er de kabeljauwfilet doorheen (in stukken) en vervolgens de gerookte zalm. Verwarm nog 3 minuten tot de vis gaar is.
 
Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie en roerbak 1 grof geraspte courget ca. 1 minuut. Halveer de lasagnebladen (ongeveer 6 stuks) in de breedte. Kook ze in ruim kokend water met zout ca. 4 minuten. Laat ze uitlekken in een vergiet en besprenkel ze met 1 el olijfolie.
 
Verwarm 4 borden en leg op elk bord een half lasagneblad. Verdeel de helft van de courget, 1/3 van het vispotje, de helft van de rivierkreeftjes (75 gr) en een ½ eetlepel verse dille over de vier bladen en dek af met een half lasagneblad. Herhaal dit een keer. Dek af met de laatste lasagnebladen, de rest van het vispotje en nog wat verse dille. Serveer direct.
 
*Wijntip:                        Steffen - Riesling Trocken Cuvee   € 8,25
                                                                             


Paté Brûlée

Voorgerecht, 4 personen
20 min bereiden
1 uur wachttijd
2 min grillen
 
Ingrediënten
 
1 bekertje slagroom (125 ml)                       
2 el rode port
175 g roompaté (vleeswaren)
1/2 briochebrood, in sneetjes
2 el rietsuiker
 
Materialen
broodrooster, crème brûléeschaaltjes (Ø ca. 10 cm)
 
Bereiden

 
Klop de slagroom lobbig. Meng de port door de paté met een vork en schep de room er luchtig door. Verdeel over de schaaltjes en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven.
Zet vlak voor serveren de ovengrill aan. Rooster het brood in de broodrooster. Bestrooi de paté met de rietsuiker. Zet de schaaltjes 2 min. onder de grill. Serveer de paté brûlée met het geroosterde brood.

 
Tip
U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bestrooi vlak voor serveren met de rietsuiker en zet onder de grill.
 
Heeft u een crème brûléebrander? Gebruik die dan in plaats van de ovengrill.

WijnTip
Voor een echt feestelijke gelegenheid drinken we een houtgerijpte Champagne (ja, dat bestaat!) bij dit gerecht. Anders is een mooie houtgerijpte Chardonnay (Pago de Cirsus - Chardonnay Barrelfermented € 10,25) ook heel erg lekker!

© Copyright 2017 Passionforwine     |    Kvk. 53659430    |    Algemene Voorwaarden    |    Webdesign by GetYos